Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır ?

Duvar kağıdının seçilmesi

Duvar kağıdını duvarlara kaplamadan önce zevkinize en uygun duvar kağıdını seçmelisiniz. Ruh halinize ve kişiliğinize uygun bir duvar kağıdı seçmek size fayda sağlayacaktır. Bunun yanında oturma odası, çocuk odası , yatak odası gibi kuru yerlere normal duvar kağıdı seçebilirsiniz. Fakat banyo , mutfak gibi nemli alanlarda vinil duvar kağıtlarını tercih etmelisiniz. Duvar kağıdı seçerken duvarların durumu da çok önemlidir. Şayet pürüzlü bir duvarınız varsa kabartmaları kalın olmalı veya desenleri fazlaca olan duvar kağıtlarını tercih etmelisiniz. Neticede desenler duvar kusurlarını bir nebze olsun örtecektir.

Duvar kağıdı uygulamadan önce diğer işlerin konumu:

Duvar ve tavan tadilatları boyama ve badana işleri bitmiş olmalı
Şapı atılmış olmalı
Kapı ve pencereler takılmış olmalı
Laminant ,Masif parke gibi işlerin bitmiş olması fayda sağlayacaktır. Köşebentler duvar kağıdından sonra takılabilir.
Elektrik malzemelerinin iç ünitelerinin takılmış olması gerekmektedir. Duvar kağıdı yapıştırıldıktan sonra dış kısımlar rahatlıkla takılabilir.
Eğer duvarda kara sıva veya alçı sıva varsa üzerine saten alçı uygulanmalıdır. Saten alçı uygulandıktan sonra yüzey pürüzsüz olana kadar zımparalanması duvar kağıdına estetik katacaktır.

Yapıştırıcı seçerken dikkat edilecek hususlar:

Çiriş yani yapıştırma malzemesini seçmek duvar kağıdı uygulamalarında çok önemlidir. Bazı duvar kağıdı markalarında uygun çirişi ambalaj içinden çıkan kullanım kılavuzundan öğrenebilirsiniz . Eğer duvar kağıdı kendinden yapıştırıcılı ise yapıştırma malzemesine ihtiyaç duymazsınız. Fakat nemli bir süngerle silinebilen klasik bir duvar kağıdıysa genel yapıştırma malzemesi kullabilirsiniz. Vinil veya kabartmalı bir duvar kağıdı ise bunlara uygun yapıştırıcıyı temin etmelisiniz.

Kullanılacak Malzemeler

Zımpara
Bez
Kova
Şakül
Makas
Maket Bıçağı
Merdiven veya iskele
Tüysüz sert rulo
Karıştırmak için çubuk

Yüzey Nasıl Olmalı

Yüzey kuru olmalıdır, eski duvar kağıdı var ise sökülmüş olmalıdır. Sökme işleminin yaparken eski duvar kağıdını ıslatabilirsiniz , özel duvar kağıdı sökücü malzeme kullanabilirsiniz veya duvar kağıdına buhar makinesiyle buhar uygulayabilirsiniz. Çatlak ve oyuklar kapatılmış olmalıdır. Duvar alçı ise emilimi azaltmak için astar vurulmalıdır. Eğer duvarda yağlı boya var ise geçiş astarı vurulmalıdır. Duvarlarda küfe neden olacak etmenler ortadan kaldırılmalıdır. Eğer duvarlarda küf oluşumları varsa öncesinde çamaşır suyuyla silebilirsiniz.

Duvar kağıdının kesilmesi

Duvar kağıdını keserken Altan ve üsten 5-6 santim fazlalık bırakmalısınız. Keseceğiniz ilk kağıt sizin şablonunuz olursa işiniz çok kolay olur böylelikle her defasında yeniden ölçmezsiniz. Kağıtları keserken en önemli husus desenlerinde denk gelmesidir. Yapıştırıcı tozu kovaya dökün ve iyice karıştırın. 5 dakika bekleyin tekrar karıştırın. Yaklaşık 15 dakika sonra yapıştırma harcınız hazır olacaktır. Fırça ile duvar kağıdının arka yüzeyine yapıştırma malzemesini iyice yedirin ve eşit miktarlarda(homojen biçimde) duvar kağıdına uyguladığınızdan emin olun. Duvar kağıdını yapıştırdıktan sonra ister temiz bir bez isterseniz tüysüz rulo ile duvar kağıdının hava boşluklarını alın.

Dikkat edilecek hususlar.

Duvar kağıdını her ihtimale karşı fazla alın.

Desenleri denk getirmek duvar kağıdının can damarıdır. Kalıpları hazırlarken dikkatli olun.

Eğer gelecekte boya yaptırmak isterseniz boyanabilir duvar kağıdı alın.

Duvar kağıdını 90 derecelik açıyla duvara dik biçimde uygulayın.

Duvar kağıdını üst taraftan yapıştırmaya başlayın ; duvar kağıdı ikiye katlanmış bir biçimde önce üst taraf sonra alt taraf olacak şekilde yapıştırılmalıdır.

Duvar kağıdının ani kurumlarını engellemek için kapı veya pencere varsa kapalı durmalıdır. Çünkü bir taraf hava alırken diğer taraf daha az hava alırsa çekmelere neden olabilir.

İlk duvar kağıdını düz yapıştırılması çok önemlidir. Bunun için terazi veya şakül kullanılabilir. Eğer ilk kağıt yamuk olursa diğer duvar kağıtları da orantısız ve biçimsiz olur .

Eğer bunca zahmete girmek istemiyorsanız , profesyonel ustalarımız siz hizmet etmek için bekliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir